Обявиха цвета на 2024 година.  Pantone Color Institute го описва

...
Обявиха цвета на 2024 година.  Pantone Color Institute го описва
Коментари Харесай

Вижте кой ще е цветът на 2024 година

Обявиха цвета на 2024 година.  Pantone Color Institute го разказва като “нежен, топъл и комфортен, едвам доловимо сетивен и сърдечен ”, изразяващ “нуждата ни от съчувствие и човешка връзка през идната година ”. Това е прасковения мъх (Peach Fuzz) – топъл колорит сред розовото и оранжевото, написа Дневник. 

Експертът в региона на цветовите палитри обрисува нюанса на новата година като “кадифен прасковен звук ”, който въплъщава “нашето предпочитание да подхранваме себе си и другите ” и “чийто изчерпателен дух обогатява мозъка, тялото и душата ”.

“Той носи винтидж въодушевление, само че също по този начин е пресен и лек, сензитивен и сладостен, носталгичен, по-често мекушав, безшумно изискан, гальовен и тактилен “. Така експертът по цветовете на Pantone Леатрис Айсман разказва настроението и чувството, които цветът на прасковения мъх провокира.

Според вицепрезидента на Pantone Лори Пресман определеният от Pantone цвят на 2024 година “резонира със съчувствие, предлага тактилна прегръдка и без изпитание свързва младостта с безконечното ”.

Peach Fuzz е 25-ият цвят на годината на Pantone, който може да се преглежда като еквивалент на избора на Дума на годината на огромните речникови издателства с тази разлика, че определеният цвят не показва духа на времето на миналата година. Той е прогноза или авансово подложен щрих за идната.

Традиционно цветът на Pantone се преглежда и постанова като желан и известен през годината. Преобладава в цветовите решения в най-различни промишлености – от интериорни и екстериорни бои, през висша мода и конфекция, до мебели, козметични артикули и палитри в рекламния отрасъл.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР